Våren

4.5.2013 16:10
Att gnälla på årstider och väder hör ju inte till det mest produktiva man kan hålla på med, men jag kan inte låta bli att uttrycka min tveksamhet inför tidig vår.
Det är inte så att jag drabbas av någon regelrätt vårdepression när ljuset återvänder, men för mig ligger det ändå något ångestfyllt över ljuset och förväntningarna. Samma sak gäller när sommaren precis håller på att övergå i höst. Kanske det har något med övergången och tveksamheten att göra. Det är liksom lättare sedan när hela världen brister ut i grönska (eller när hösten träder in på allvar).
Nina
5.5.2013 14:25
Det är intressant med förväntningar, hur man inväntar förändringar. Har själv alltid njutit av förberedelser, att ställa till fest och så. Men en jag bor med får bara ångest av just sånt. Sen trivs vi ju oftast båda bra med julen/våren eller vad vi nu gått och väntat på - men just FÖRväntan skiljer sig markant. Underligt.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy