Blandningen av potatis och makaroni.

19.6.2013 15:23
När jag var liten hälsade vi på farmor ungefär en gång i månaden och utan undantag blev vi bjudna på köttbullar med potatis. Alltid med brunsås och alltid med makaroni som tillbehör.
Ännu i dag är något av det mest delikata jag överhuvudtaget kan tänka mig blandningen av potatis och makaroni. Köttbullar stekta så ordentligt i smör att de nästan är brända. Brunsås gjord på stekskyn i gjutjärnspanna.
Christa
Vad jag åt.
Christa
Vad Linus åt. Har jag sagt att det flera gånger i veckan händer sig att vi lagar olika maträtter till lunch för att han måste få hamburgare?
Sanna
20.6.2013 14:40
Då kanske du skulle gilla Nigellas recept på pestopasta! Man kokar potatis och spagetti och gröna bönor. Och gör en pesto på t.ex. basilika, persilja, olivolja, vitlök och parmesan (inte pinjenötter alls av någon anledning, men det kan man ju ha i om man vill) och så blanda ihop allt så potatisen mosas lite. Gott!
Christa - 21.6.2013 15:48
Ja, det borde jag testa. Tack för tipset!
Inkki
20.6.2013 21:24
Vilken fin och träffande beskrivning av svärmor Annas mat, den som dina kusiner beställde om och om igen till julmiddagen, fammos köttbullar e bäst!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy