Barnet utan blöja

18.2.2011 12:37
I går tog vi en sväng till vattenparken Flamingo och i kassan blev vi tillfrågade om Juni har en vattenblöja.
Det tog en stund innan jag insåg att korrekt svar i den situationen faktiskt var att vårt barn inte använder blöja längre.
Jag har inte velat ropa hej förrän jag varit över bäcken, men faktum är att Juni, sedan vi kom hem från Kenya, inte har använt blöja. Och bara en gång har det hänt en olycka här hemma. Att hon dessutom klarar sig utan blöja hos Anna&Michelle gör mig ännu gladare.
Hon har helt enkelt fattat grejen. Svårast är det när vi är på ställen där hon inte vet var potta eller toalett finns. Men också det går bra om vi tillräckligt ofta hjälper henne till en toalett.
Linus envisas dessutom med att inte sätta blöja till natten, och till och med det går för det mesta. Men då krävs det nog att någon (inte jag) orkar släpa sig upp på natten och hjälpa henne när hon vaknar och verkar behöva.
Tro nu inte att allt det här gått i en handvändning. Vi har torkat mycket kiss under de senaste sex månaderna. Jag har ändå velat tro att barn är renliga och inte vill göra sina behov i blöja - om någon bara visar ett vettigt alternativ.
19.2.2011 15:06
grattis! (eller hur man nu ska uttrycka det). Jag ser fram emot samma sak. Här har vi ännu en bra bit att gå...
sara
19.2.2011 15:07
ja, alltså det var jag som skrev föregående


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy