Husmorsskola 1.0

27.2.2011 10:23

Att sätta egen fil hör till de allra enklaste sakerna du kan göra i kategorin husmorssysslor. Köp en burk fil, blanda ut en matsked i mjölk och låt stå i rumstemperatur i 24 timmar. Sätt sedan i kylskåpet och ät när du vill. Du kan sedan fortsätta filfabriken med en matsked från den senaste filen, du behöver alltså bara köpa butiksfil en gång om du håller i gång odlingen.

 

Det bästa med att sätta fil är att man kan göra det i fina, valfria skålar. Dessutom förblir ytan orörd och fin, i stället för rinnig, som den lätt blir när den transporterats hem från butiken.

Christa
Christa
Christa
Ika
27.2.2011 16:18
En annan fantastisk sak med egen filtillverkning är att människor som jag som inte dricker mjölk till vardags ändå alltid har en skvätt mjölk hemma till gröt eller annan matlagning. Jag köper hem en liter mjölk, lagar fil av nästan allt och har sedan sådär lagom lite mjölk hemma att jag hinner använda upp den innan den surnar. Och så kan man laga exakt så stora portioner fil som man vill ha.
Linda
2.3.2011 16:00
Oj, vad kul! Det här ska jag testa på. I Sverige så är ju filen traditionellt lös, som yoghurt, men vi butiken kan man också hitta valios "filbunke". Lyx! Men, inte lika billigt som i Finland. Så, det här ska ja testa på :) har de nån skillnad med fetthalten? Filbunken här finns bara i en version nämligen.
Christa - 3.3.2011 7:49
Hej! Det är nog inte någon skillnad på fetthalten, här finns fil i alla fetthalter. Lycka till!
hanna /iivana.wordpress.com
4.3.2011 12:40
Oh. Det har tilltalar mig! Det ar sa smart, mysigt, husligt, ekonomiskt, biologiskt, osv... far riktigt sug pa att testa!
Synd att jag inte gillar fil!
Och ar mjolkallergisk.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy