Polarn

8.5.2011 20:16
Det har snackats rosa lite här och där och när vi nu är inne på temat barn och kläder måste jag bara fråga er åsikt:

Är Polarn & Pyret-kläder för barn

a) kvalitet?
b) kvalitet + status?
c) status?

På två år har Juni ännu inte slitit ut ett endaste plagg. Det beror dels på att jag inte tvättar hennes kläder så ofta, dels på att hon inte varit ute i ur och skur timtal varje dag.

Är det försvarbart att använda barnprylar- och kläder som självförtroendeboost för föräldrar? Jag provocerar, fullt medveten om att jag kanske gräver gropar för mig själv.

Att vara bättre/sämre förälder handlar de här diskussionerna (för mig) aldrig om - jag tycker bara det är intressant att ifrågasätta och diskutera. Är ni med?
mor till flera barn
8.5.2011 20:27
vissa kläderna håller bättre som är av märket PoP om man har fler barn som ärver och nöter så är det jättebra, förmånliga att inhandla NEj!!!abselut inte.
statushöjande? Njaa, inte för min del men vissa kanske anser sig bättre om ens barn bär märkeskläder. Att barnen mår bättre av att annvända märkeskläder har nog ingen betydelse nu"som små" men om några år när barnen blir äldre och mera medvetna om vad de bär så kommer det att börja bränna i plånböckerna på dem som har gjort en början på märkesmedvetenheten!!

Köp det som håller och struntta i vad det står på märketeller var man köper!
snart flerbarnsmamma
8.5.2011 20:51
intressant fråga! har själv typ ett PoP plagg i min två-årings garderob, och just det plagget råkar kännas kvalitet. men jag tycker inte det är värt att sätta en förmögenhet på barnkläder i detta skede, då han växer så det knakar! (trots att han snart blir storebror och en till ska nöta samma kläder...) halare och jackor, kan man kanske satsa lite mera på men, nja, tveksamt där också... Åt 5-6 åringar uppåt, som verkligen nöter hårt på kläder kan jag tänka mig det. har jobbat som dagistant och måste säga att det helt klart är en trend att klä sitt barn i PoP kläder! och även andra märkeskläder (inte H&M, lindex och kappahl) sen hur smart det är vet jag inte... känns lite som att föräldrar tittar snett ifall de kläderna blir smutsiga av mat, sand, vattenfärg osv. Men, på dagis finns ingen som bryr sig vad barnet har för kläder... så min tanke är att det är mest egoboost för föräldrar att visa att de har råd med viss "standard" åt andra föräldrar. på samma sätt som med bilar, hus, möbler osv....
Sara
8.5.2011 21:49
Jag har faktiskt ingen erfarenhet av pop, just för att det är så dyrt. Skulle aldrig köpa det åt O. (pga priset, har inte råd med sånt helt enkelt när han växer hela tiden). Det är säkertt helt bra kvalitet, men jag är nöjd med tex lindex o kappahls kvalitet också! De kläder som hållit bäst här är från just dessa kedjor. Ja, och jag köper i princip allt från loppis pga att kläderna som sagt snabbt växes ur och så klottar O så mycket att vi måste tvätta hela tiden - kläderna slits nog en del pga mycket tvätt. undantag är utekläder som jag köper från affär, men bara pga det är så svårt att hitta utekläder som faller en i smaken och är i bra skick på loppis.

Jag bryr mig inte om vad andra sätter på sina barn. Det får vara märkes eller ej. spelar ingen som helst roll. Men om ngn skulle tycka sämre om oss för att vi använder lindex o kappahl o annat sånt så skulle den personen nog inte vara så långvarig i vår vänskapskrets...
Moster & gudmor men inte mamma
8.5.2011 23:59
Status? Räknas P&P som märkeskläder för barn? Det jag gillar med dem är att de är färggranna, praktiska och inte nödvändigtvis könsstereotypa (klänning med fordon på etc). Köper dem ofta som gåva, av ovan nämnda anledningar. Och bland alla de otaliga barnfamiljer jag känner verkar det nog som om dyrare plagg ofta är gåvor av mor- och farföräldrar, faddrar m m.
Däremot tycker jag det är vansinne med på riktigt svindyra märkeskäder (typ Gant, Esprit, Lacoste) som dessutom ofta är opraktiska. Gulligt måhända med en klänning modell vuxen i miniatyr, i storlek 74. Men hur är den att krypa i?
Linus
9.5.2011 9:49
Jag håller med Moster, Polarn kan väl knappast vara märkeskläder på det sättet och inte ser det ju ens fina ut.

Juni fick ju några märkeskläder av farfar och farmor och visst känns de lite extra, ex Burberry kjolen storgillade jag. Men nog är det ju tokigt om man inte kan använda nåt som man fått som present för att andra tror att det är en egoboost ;) Ingenting skall vara för fint och inget får sticka ut?
Bettan
9.5.2011 12:16
Definitivt status skulle jag säga! Kvaliteten har jag det svårt att säga något om då barnet är under två år och de plagg vi haft använts så kort tid. Det bästa med PoP är enligt mej (i motsats till Linus) ändå att de har så roliga kläder, vackra färger och trevliga mönster. Sku gärna köpa mera PoP, men tycker priserna är alldeles för saftiga, för min plånbok men också rent principiellt.
Amanda
9.5.2011 19:17
Jag tror att svarsalternativ B är det rätta. Men jag skulle också vilja inflika att jag tycker att PoP gör vansinnigt stiliga barnkläder. Så jag skulle lägga till ett d) kvalitet + status + skönhet. Jag håller med Bettan, skulle gärna köpa mera men de är dyra. De plagg vi haft har föga överraskande varit i riktigt små storlekar eftersom ju priserna är lägre då. Samtliga har varit köpta begagnade eller på kraftig rea. Har kommit överens med mig själv om att aldrig betala fullpris för ett Pop-plagg och än så länge har det löftet hållit.
Sofia
16.5.2011 12:32
Vi har just fått barn nummer 2 och då jag plockar fram storasysters gamla kläder så är PoP kläderna absolut bäst i skick. Vi har fått en hel del i present och jag tycker dom är fina. Visst är dom dyra. Vi har vinterhalaren från PoP och den har varit helt suverän. Dyr den också, kollade aldrig vad andra märken kostade. Den dög att leka ute i då all snö smälte bort , vi har inte behövt några regnkläder i vår.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy