Bloggfällan

24.5.2011 20:52
Jag fastnade för Emmas blogginlägg,  för jag har  känt samma sak ibland. Att jämföra sig med andra bloggares klokhet,  inspiration,  händighet och briljans händer lätt. Vem har aldrig fallit i fällan?

Samtidigt kan samma fenomen - omvänt - bli en källa till inspiration.

Jag hade lust att säga att om man känner sig ful när man läser en särskild blogg kanske man får öva sig på att känna sig vackrare,  (eller åtminstone att för sig själv omdefiniera villkoren för skönhet), men riktigt så enkelt är det väl inte.
maria s
25.5.2011 21:51
ja, så tänker jag också lite. jag tror inte någon kan läsa ett blogginlägg och vara helt neutral. man kanske inte alltid jämför sig, men som jag sa i tidigare kommentaren, om jag annars har dålig självkänsla eller tycker att mitt liv är tråkigt osv, så hjälper det absolut inte att titta på andras förskönade vardag.

men det kan som du säger, inspirera till att man vill göra sin värld lite bättre.

just för denna anledning tycker jag det är så skönt när man får se råddbilder och kaos ibland på folks bloggar. inte bara de editerade och vackra bilderna.

sen är jag nog själv inte så bra på att våga sätta ut råddbilder...kanske man borde våga visa verkligheten lite mera. kanske en blogg-utmaning som ligger och lurar där nånstans ;)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy