Fördomar

4.5.2012 22:43
Sakta men säkert närmar sig vår flytt. Vi nästan bara glada för den och ser riktigt mycket fram emot att få miljöombyte och något som är helt eget.
Men jag är lite nojig över att bli Esbobo. Vad märkligt det blir. Vad ska jag göra där? Orsaken är ju ändå att en hel rad praktiska orsaker gjorde att vi insåg att vårt liv kan bli rätt bra där nånstans längs med Västerleden.
Min kännedom om Esboliv begränsar sig nästan till några bloggar jag läser och på basis av dem har jag dragit följande slutsatser:
Jag kommer inte att passa in i Esbo för att:
- vi inte kommer att ha en egen terass där vi kan ställa ett nyinförskaffat utemöblemang.
- vi aldrig går på 30-årsfester som håller på till morgonnatten (fast snart ska vi faktiskt på en 40-årsfest).
- inget av våra barn har en Polarn och Pyret-mössa.
Men å andra sidan kommer jag att passa in i Esbo för att:
- vi har två barn, en flicka och en pojke.
- vi har en sommarstuga i Ekenäs.
- min man har seglarskor.
Är det några Esbobor som läser min blogg? Försäkra mig om att jag kommer att trivas. Snälla!
Annika
4.5.2012 23:12
Hahhahhahhahhaaa! Inget av ovanstående passar oss. Vi stortrivs i Esbo! Men vi bor så nära Hesa-gränsen också! Jag tycker det du skriver passar mer med Hesabor ;) Ni kommer att trivas i Esbo!
Christa - 4.5.2012 23:29
Åh vad skönt att höra :)
Hanna
8.5.2012 10:56
Vi blev Esbobor för en månad sedan och har trivts som fiskar i vattnet! Vår son (som för övrigt är nästan jämngammal med er) har inte heller en polarn och pyret-mössa, och trots att vi har en terass har vi inte fått till stånd att skaffa utemöblemang ännu. Tror det kommer att bli prima för er också! :)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy