Dagisdags?

23.5.2012 22:33
Eftersom jag ska jobba heltid under en period på hösten behöver Juni någon form av dagvård eller klubb också i Esbo. Jag har bekantat mig med alternativen och förvånas över de många alternativen:
- svenskspråkigt kommunalt dagis 50 meter från oss (ryktet inte det bästa)
- svenskspråkigt gruppfamiljedaghem 150 meter från oss (inga lediga platser till hösten)
- svenskspråkigt privat daghem (bra rykte, bara kanske lediga platser till senare i höst)
- finskspråkig klubb två dagar i veckan 10 meter från oss
- svenskspråkig församlingsklubb två dagar i veckan 1,5 km från oss
- finskspråkig församlingsklubb tre dagar i veckan 1 km från oss
- finskspråkigt storlek mindre dagis 100 meter från oss (vet inget om ryktet men stämningen god vid första kontakten)
- finskspråkigt/svenskspråkigt språkbadsdagis 300 meter från oss (en ledig plats till augusti)
- finskspråkigt dagis med högst antagligen lediga platser 400 meter från oss
- svenskspråkig privat lekskola (5,5 h) 1,5 h från oss
Nu får vi ju kanske inte plats exakt där vi helst vill och måste kanske ta emot den plats vi får. Men även om vi fick välja och vraka fritt har jag ingen aning om vad som skulle bli bäst.
Vad skulle du välja?
(Minns med fasa situationen då vi som bor i Södra Haga erbjöds en plats i före detta Sibbo i östra Helsingfors. Tänker också på lilla Saga som antagligen får börja i dagis på ett helt annat ställe än där hon bor.)
Mia
24.5.2012 6:58
Våra båda flickor har ju till dags datum gått på just dendär lekskolan. Rekommenderas varmt! Verkligen bra o tryggt ställe med duktiga tanter. Neah har gått 3 år o Thilda 1. Till hösten blir det förskola för N o dagis för T.
Christa - 24.5.2012 7:31
Ok! Det är nog ett bra alternativ, men lite långt att kuska förstås. Skicka förresten gärna användaruppgifter till din blogg så kan jag följa med ert liv :)
Saara
24.5.2012 16:08
Dagisfrågan är mycket svår. Jag är fortfarande missnöjd med vårt eget val. Varma, vänliga, trygga vuxna är värda sin vikt i guld.

Mysig ny header förresten! Länken till Amanda går till Anna, vilket ju inte stör mig nämnvärt eftersom jag gärna tittar in hos Anna också, men jag blir lika förvirrad varje gång.
Christa - 24.5.2012 21:37
Javisst är det svårt. Och värst är det ju att man aldrig riktigt vet innan man börjat.
Mia
24.5.2012 17:36
Om ni är allvarligt intresserade av lekis så ta kontakt dit redan imorgon eller på måndag. De stänger ju för sommaren efter nästa vecka. (Följer helt skolornas tidtabell med lov osv.) Vad jag hörde så har de ganska många på kommande dit nu, så för att garantera plats så borde ni vara ute redan nu och inte först i höst.
(Bussar går ju bra mellan Mattby och Olars)

Och vår blogg är nog mer eller mindre död och begraven nu. Barnen är stora, livet ändras och prioriteringen på bloggen sjönk drastiskt här efter nyåret ;)
Christa - 24.5.2012 21:36
Okej! Vi är i valet och kvalet. Har suttit med telefonnumret framför mig redan nån gång men så tänker jag på dedär 50 och 100 metrarna och så känns det plötsligt långt till Mattby ... Men ska nog ringa dit om det faktiskt är så trevligt som det verkar :)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy